Financiële- en bedrijfsadministratie uitbesteden

22 maart 2017
 Categorieën: Geld & financiën, Blog

Delen

Waarom u uw salarisadministratie zou moeten uitbesteden

Toen ik net met mijn bedrijf was begonnen, maakte ik de keuze om de salarisadministratie in eerste instantie zelf te verzorgen. Als kersverse ondernemer liep ik over van enthousiasme en vond dat ik alle facetten van mijn bedrijf moest kunnen beheersen. Dat ging mij wel lukken, toch? En inderdaad ging het een aantal maanden goed, totdat de hoeveelheid werk ineens een vlucht nam. Erg gewenst natuurlijk, maar daardoor merkte ik wel dat andere taken, waaronder het tijdig verwerken van de salarissen en alle rompslomp die daarbij komt kijken, iedere maand weer een storende factor werd. Dat zorgde voor veel stress en kostte een hoop energie. Iets wat ik liever had ingezet voor mijn andere bedrijfsactiviteiten.

Salarisadministratie uit handen geven

En toen begon ik met de gedachte te spelen om een aantal werkzaamheden te gaan uitbesteden. Hier heb ik lang over getwijfeld. De maandelijkse kosten die ik kwijt zou zijn had ik natuurlijk liever zelf gehouden. Maar het was simpelweg niet meer te combineren en ik zag het dan ook als investering. Ik had nu immers weer veel meer tijd om met mijn klanten bezig te zijn. En hopelijk zou zich dat op die manier terugbetalen. Ik zocht naar een geschikt bedrijf bij mij in de buurt en na een soepel gesprek met mooie vooruitzichten hakte ik de knoop door. Voortaan zou iemand anders dit voor zijn rekening gaan nemen. Maar onwennig was het wel. En ik heb nogal de neiging om zoveel mogelijk de regie te houden.

Meer tijd en kwaliteit

Nadat de eerste maand soepel was verstreken zonder deze tijdrovende taak op mijn bureau, zou ik niet meer anders willen. Ik merkte dat al mijn bezwaren vanwege de bijkomende kosten waren verdwenen. Dit woog simpelweg niet op tegen het gemak en de vele uren extra tijd die ik ineens tot mijn beschikking had. En mijn vermoeden bleek juist, want ik zag mijn omzet direct stijgen. Dit gaf me een enorme boost en motiveerde me om meerdere processen binnen mijn bedrijf te optimaliseren. Met iedere stap creëerde ik hiermee weer meer ruimte voor waar ik het meeste energie van krijg, namelijk het ondernemen zelf. Ik krijg vleugels van het uitwerken van nieuwe ideeën, maar daarnaast wil ik als baas ook goed zijn voor mijn mensen. En een correcte verwerking van de lonen is daarom natuurlijk ontzettend belangrijk. Want tevreden medewerkers maken mijn bedrijf beter. En daarom besteed ik mijn salarisadministratie maar al te graag uit. En ik kan het u ook van harte aanraden!

Ook op zoek naar een verantwoordelijk bedrijf bij welke u uw salarisadministratie voortaan aan kunt overhevelen? Kijk dan eens op de site van Recura